Om klubben

Org. nr: 921 722 524

Velkommen til Digitalkameratene.

 

Vi er en gruppe entusiaster som primært liker og ta bilder av egentlig det meste. Vi har en forkjærlighet for det forfallne i bygninger, kjøretøy og annet. 

 

Fraflytta og forlatte bygninger står mange steder , og vi i Digitalkameratene ønsker  å få tatt bilder av disse bygningene før det er for sent. Disse gamle og ofte flotte bygningene må vike plass til nymotens leiligheter og annet tral som skal ha plass i vårt samfunn.  Vi ønsker å dokumentere disse gamle husene før de er borte for all tid.

 

Det er viktig å påpeke at vi i ALDRI bryter oss inn i noen bygninger .  De bygninger som er i såpass bra stand at de er låst forsøker  vi å finne ut hvem som eier bygningen, og ber om tillatelse til å ta bilder.  

 

Hvis naturen og tidens tann har tæret så mye på bygningsmassen, slik at dører og vinduer står åpent, så går vi inn og tar bilder av det som står igjen. Bygninger som er i så dårlig forfattning, at det rett og slett er en stor risiko for ras/skade hvis man går inn får stå i fred.  VIKTIG!!!    Når vi fotograferer forfallne byggninger så rører vi aldri noe av det vi måtte se og finne i bygnigene. Vi respekterer den historien som ligger der og vi ønsker kun å dokumentere dette. Dessverre så finnes det alt for mange der ute som kun har til intensjon å ødelegge meste mulig av slike gamle bygg. Noe vi i Digitalkameratene tar sterk avstand fra.  Vi har også med vilje unnlatt å skrive hvor de forskjellige bildene er tatt. Nettopp for at de skal få stå i fred så lenge som mulig.

 

Det er ikke å stikke under en stol, at vi kan bli møtt med noen rare blikk når vi spør om å få lov å ta bilder av forfallne hus.   Hva  " den gamle rønna der" ..... Er det noe  å ta bilder av.

Men etter litt mer forklaring og kanskje også å ha vist fram noen bilder så blir vi oftest møtt med positivitet der ute.

 

Foruten det forfallne så liker vi også veldig godt å eksperimentere med lys og farger. Vi liker å hente fram særpreg og detaljer i motivet.  HDR er noe vi tar bilder i og Focus stacking er noe som er i startfasen slik at det vil komme bilder etterhvert.

 

Hvis du har ett sted hvor det står ett gammelt fraflyttet hus , fabrikk , andre lokaler eller kansje en nedlagt eventyr park. Så ta kontakt med oss så kommer vi en tur å tar bilder til forvaring for framtiden.

 

Send oss en epost hvis du har eller vet om noen gamle bygg som fortjener å blir foreviget.

 

                                               Epost : kontakt@digitalkameratene.com